Geschiedenis


Ontstaan De Jeftjes


foto-band

door het grote en stijgende succes van El Fuerte Koksijde besliste het bestuur in 2005 een bijkomende afdeling voor jongeren op te richten. Zo ontstond ‘Drumband El Fuerte Kids”, met jongeren tussen 6 en 18 jaar.

al gauw werd duidelijk dat El Fuerte Kids een groot succes ging worden. Op vandaag telt onze groep een 35-tal spelende leden. tijdens de algemene repetities, die plaatsvinden elke zaterdag van 15u30 tot 18u30, ligt de nadruk op het leren marcheren in groep en het samen musiceren. Er worden ook partiële repetities georganiseerd om de vaardigheden van elke speler individueel te verbeteren waar nodig. Debutanten en leden die een nieuw instrument willen leren, krijgen apart les.


Tijdlijn


logo

Sinds september 2011 gaat onze ‘Drumband El Fuerte Kids’ door het leven als ‘Jong El Fuerte’, kortweg JEF. Met deze naamsverandering en het nieuwe logo kozen wij voor een kortere naam met meer slagkracht.

In 2012 komt Jong El Fuerte op straat met een gloednieuw uniform, en worden hun optredens uitgebreid met meer showbewegingen.

Sinds 2013 wordt er hard gewerkt aan uitgebreid repertorium met aangepaste showelementen. Ondertussen wordt een serie nieuwe instrumenten aangekocht, en maken we een gala-kostuum voor indoor optredens en taptoes.

In 2017 wordt een heuse taptoe-show in elkaar gestoken waarmee we telkens opnieuw groot succes halen.

Op 21 oktober 2018 nemen we voor de eerste keer deel aan de Internationale Vlamo-wedstrijd in Wevelgem, en halen daar als jeugdkorps, met de show “A dream on a train”, een eervolle vermelding met een score van maar liefst 73% !


Zie ons bezig!


foto

Jong El Fuerte mag al jaren, voor het aanleren van muziek, marching en show, rekenen op de kennis, gedrevenheid en muzikaliteit van lesgevers Kris Huyghe en Dirk Claeys. Elk op hun beurt muzikanten in hart en nieren ! Tevens staat achter hen een bestuur dat organisatorisch alles in goeie banen leidt.